630546 630546 630546 630546 630546 630546

Fujifilm GFX 100 II

102 MP mellomformat & X-Processor 5

95 975,-
1 stk. Totalt på lager
  • 1Butikklager, Bergen
  • 0CEWE
  • 0Hovedlager
0

Benytt deg av innbytte

Foto.no tilbyr innbytte for alle produkter som fremdeles er relevante i markedet.

0

Leiefinansiering

Har du eget firma kan vi tilby fleksibel leiefinansiering

Flaggskipsmodellen Fujifilm GFX100 II tar GFX-serien til et helt nytt nivå når det kommer til høyest mulig bildekvalitet, i kombinasjon med hastighet. Med den nyutviklede høyhastighetssensoren (”GFX 102 MP CMOS II HS”), som er 70% større enn en miniatyrbildesensor - på 102 megapiksler og X-Processor 5, leverer det nye GFX100 II det høyeste serieopptak, raskeste autofokus og mest imponerende videoprestasjon i GFX-seriens historie. Dette for å utvide bruksområdet, og imøtekomme behovene til profesjonelle fotografer og filmskapere.

Nye GFX100 II tar seriebilder i 102 megapiksler i opptil åtte bilder per sekund, og kan spille inn 4K/60P og 8K/30P 4:2:2 10-bit Apple ProRes internt. Kameraet har en fem-akslet bildestabilisering som kompenserer opp til åtte trinn, kortspor for CFexpress, og motivgjenkjennelsesfunksjon for kameraets autofokus, utviklet med deep learning AI-teknologi. Kameraets elektroniske søker har en ekstremt høy forstørrelsesgrad (1x.), og oppløsning på 9,44 MP.

Rask autofokus og serieopptak
Nye GFX100 II har en nyutviklet 102MP-bildesensor "GFX 102MP CMOS II HS" med dobbel avlesningshastighet sammenlignet med tidligere generasjon, noe som muliggjør kontinuerlig fotografering på opptil åtte bilder per sekund. Kameraet har fått et utvidet bufferminne og kortspor for CFexpress for å kunne ta lange sekvenser i høy hastighet ved eksempelvis sport- og actionfotografering, samtidig som det bevarer den høye oppløsning og bildekvalitet som er synonymt med et mellomformatskamera.

GFX100 II har en forbedret algoritme, og en ny motivgjenkjennelsesfunksjon for kameraets autofokus, utviklet med deep learning AI-teknologi som på imponerende vis finner og sporer dine motiver. Den opptar og sporer automatisk ikke bare ansikt, og øyne, men også dyr, fugler, biler, sykler, fly og tog. I tillegg har ansikts- og øyegjenkjennelsen forbedret seg betydelig for mennesker med briller eller munnbind. Kameraets ”Zone AF”-funksjon kan nå tilpasses, og formen på AF-området kan justeres for å passe til en fotograferingssituasjon for mer nøyaktig autofokusering.

Imponerende Elektronisk søker og IBIS med åtte-stegs kompensasjon
Nye GFX100 II er utstyrt med en imponerende elektronisk søker med veldig høy oppløsning (9,44 millioner punkter), og forstørrelsesgrad (1.0x). Søkeren har en oppdateringshastighet på opptil 120 bilder/s for å kunne følge motiver med raske bevegelser, samt forbedret synlighet og mindre forvrengning under øyebevegelser. Den elektroniske søkeren er flyttbar, og sammen med tilbehøret EVF-TL1 blir den vinklingsbar 0° - 90° ved fotografering i horisontal posisjon, og fra -45° ~ + 45 ved fotografering i vertikal posisjon.

Den nye bildesensoren har en forbedret pikselstruktur for effektivt å få inn en større mengde lys, noe som muliggjør ISO80 som standardfølsomhet. Når sensorens følsomhet er innstilt på ISO80 kan kameraet ta bilder med større dynamisk område, og lavere støy sammenlignet med forrige modell. Sensorens mikrolinser er også forbedret for å øke kapasiteten til å samle inn lys i kantene av sensoren, noe som forbedrer bildekvaliteten og autofokuspresisjonen.

GFX100 II har 20 av Fujifilms populære filmsimuleringsmodus, inkludert det nye "REALA ACE" som gir bilder med et bredt utvalg av distinkte toner. "REALA ACE" tilbyr virkelighetstro fargegjengivelse og høy tonalitet, noe som gjør den egnet for mange ulike motiver og situasjoner. GFX100 II støtter HEIF-bildeformatet, som gir 10-bit bildekvalitet i filer som er opptil 30% mindre enn vanlige JPEG-filer, kombinert med noen av Fujifilms godt likte filmsimuleringen øker det muligheten for å levere høykvalitetsbilder direkte fra kameraet.

GFX100 II har en nyutviklet fem-akslet bildestabilisering (IBIS) som kompenserer opptil åtte trinn lengre lukkerhastighet, ved å bruke bildeinformasjon for å oppdage kameraristing, noe som gir bedre forutsetninger ved eksempelvis håndholdt videopptak, og fotografering i svakt lys.

Akkurat som tidligere GFX-kameraer med innebygd bildestabilisering, har det nye GFX100 II Pixel Shift Multi-Shot-funksjonen som tillater fire ganger oppløsning med presis fargegjengivelse. IBIS-mekanismen flytter bildesensoren 0,5 piksler og tar 16 RAW-bilder i rask rekkefølge. Den dedikerte programvaren "Pixel Shift Combiner" brukes deretter for å kombinere de 16 RAW-filene for å generere et 400 MP-bilde. Dette er et perfekt valg for eksempelvis kommersiell fotografering, og digital arkivering hvor høy oppløsning er etterspurt.

 

 

Imponerende videoprestasjon og flere nye funksjoner
Kameraets nye, raske bildesensor i kombinasjon med X-Processor 5 muliggjør 4:2:2 10-bit videoopptak internt i 4K/60P og 8K/30P, med støtte for en rekke kodekser inkludert Apple ProRes 422 HQ. Apple ProRes gir høy bildekvalitet med lav komprimering, og reduserer belastningen på datamaskinen under etterbehandling, noe som effektiviserer arbeidsflyten. Ved bruk av Apple ProRes kan kameraet bruke proxyvideoopptak (Apple ProRes 422 Proxy), noe som reduserer belastningen på datamaskinen ved redigering, for å effektivisere den helhetlige arbeidsflyten fra filming, til etterproduksjon.

Sensorens raske avlesningshastighet hjelper også med å minimere kameraets rolling shutter-effekt, sammenlignet med tidligere modeller, for en jevnere og mer naturlig resultat ved panorering, og filming av bevegelige motiver. ISO100 er lagt til i videomodus, for filming med enda høyere bildekvalitet.

En fordel med kameraets store mellomformatssensor er at kameraet kan ta opp i en rekke ulike formater, noe som øker mulighetene for å skape unike uttrykk, og bruke et stort utvalg av filmoptikk. GFX100 II støtter videoformat for Premista (35mm), 35mm og anamorfisk (35mm) ved bruk av en GF til PL-adapter.

Et nytt autofokusmodus for motivsporing er lagt til, der brukeren kan peke på skjermen for å velge motiv som skal spores under filming i AF-C + Wide/Tracking AF-modus. Dette gjør det mye enklere å spore rett motiv i situasjoner der flere motiver finnes i bildet.

Dette er det første kameraet i GFX-serien som har F-Log2 med dynamisk rekkevidde opp til 14 + stopp (D Range Priority) for filer med høy tonalitet og omfang som gir større muligheter ved etterbehandling. Kameraets HDMI-utgang (i full størrelse) kan sende 12-bit RAW til en ekstern innspillingsenhet i opptil 8K/30P. Kameraet kan spille inn video i Apple ProRes RAW-format når den brukes med NINJA V+ fra ATOMOS, og i Blackmagic RAW-formatet når den brukes med Video Assist 12G fra Blackmagic Design.

Flere nye funksjoner er lagt til for å gjøre videoopptak enklere, slik som waveform, vectorscope og focus map. Nå støttes også tidskodesynkronisering med ATOMOS AirGlu™ BT. Dette muliggjør sømløs tidskodesynkronisering med flere kameraer.

Et system med mulighet for utvidelse
GFX100 II har en Ethernet port, HDMI type A, og USB-C for tilkobling til nettverk og eksterne enheter. En ekstern SSD kan kobles til via USB-C for å spille inn stillbilder og video direkte i valgfritt modus eller format, inkludert 4K/60P og 8K/30P. Kameraet kan kobles sammen med skytjenesten "Frame.io Camera to Cloud" slik at Apple ProRes Proxy-filer, og en rekke andre video- og bildefiler kan lastes opp direkte til Frame.io, noe som effektiviserer arbeidsflyten dramatisk fra fotografering til redigering. I tillegg har muligheten for å legge til IPTC-metadata til bilder blitt lagt til, slik at metadata kan kontrolleres og redigeres i digitalkameraappen "FUJIFILM XApp."

Kameraet er utstyrt med doble minnekortspor som støtter CFExpressTM type B, og SD-kort. Bruken av et CFExpress type B-kort med svært høy skrivehastighet får frem den fulle ytelsen til GFX100 II. Kamerahusets utside har også fått flere oppdateringer slik som BISHAMON-TEX-strukturen som brukes for å maksimere kameraets grep. Toppdisplayet har blitt større, fått et nytt brukergrensesnitt og er litt vendt mot brukeren for forbedret synlighet av kamerainnstillingene.

  • Nyutviklet bakbelyst 102 megapiksel (43.8x32.9mm) sensor ”GFX 102 MP CMOS II HS” uten optisk lavpassfilter
  • X-Processor 5
  • Fem-akslet bildestabilisering (IBIS) med opptil 8 trinns kompensasjon
  • Kompatibel med objektiv for FUJIFILM G-fatning
  • Elektronisk søker med 9 440 000 punkters oppløsning og 1x forstørrelse med en oppdateringshastighet på 120 bilder/s
  • Doble minnekortspor CFexpress type B og SD/SDHC/SDXC med støtte for UHS-II (Ultra High Speed Class 2)
  • 20 stk Fujifilms populære filmsimuleringsmodus, inkludert det nye "REALA ACE", fungerer både ved fotografering og videoopptak
  • Raw 14/16bit
  • Robust støv- og vannavvisende konstruksjon i magnesium
  • Berøringsfølsom 3.2 turns LCD-skjerm med 2 360 000-punkters oppløsning, kan tiltes i tre retninger
  • Motivgjenkjennelse med deep learning AI-teknologi som finner og sporer dine motiv
  • 400MP Pixel Shift Multi-Shot-funktion med 16 bit farge
  • Raskere og mer følsom autofokus, motivfølgende AF med fem spesialtilpassede program, samt et personlig tilpasset modus
  • Serieopptak med 8 bilder/s med mekanisk lukker
  • Videoopptak i 8K 30P og 4K 60P 4: 2: 2 10bit internt til minnekort
  • Full-HD høyhastighetsvideo opptil 120p
  • Interne videoformat: ProRes 422 HQ, ProRes 422, ProRes 422 LT, ProRes 422 Proxy. H.264 / MPEG-4 AVC och H.265 / HEVC
  • Videokomprimering: ALL-intra og Long GOP
  • ETERNA og ETERNA Bleach Bypass - filmsimulering med cinematisk stil
  • HDMI-utgang med mulighet for å sende ut ProRes Raw og Blackmagic Raw
  • F-Log2 fargegraderingsprofil for maksimalt dynamisk omfang, opp til 14+ trinn (D Range Priority)
  • Hybrid Log Gamma (HLG) videoinnspilling
  • For videoopptak har funksjonene waveform, vectorscope og focus map blitt lagt til
  • Wi-Fi for trådløs bildeoverførsel og Bluetooth for konstant, lavstrømstilkobling til telefon/nettbrett. Mulighet for å fjernstyre kameraet med appen FUJIFILM XApp
  • Vekt ca. 948g (med minnekort og batteri)
  • Mikrofoninngang (3.5 mm), kontakt for fjernutløser (3.5 mm) og utgang til hodetelefoner (3.5 mm)
  • Kompatibel med "Frame.io Camera to Cloud"
  • Ethernet-port samt HDMI type A og USB-C
  • En extern SSD kan kobles til via USB-C for å ta opp stillbilder og video
  • Støtte for IPTC-metadata. Metadataen kan kontrolleres og redigeres "FUJIFILM Xapp"

 

 

Produktinformasjon

Antall batterier 1
Antall minnekortplasser 2
Berøringsskjerm Ja
Bilde dybde (bit) 16-bit
Bilde filformat
  • JPEG
  • RAW
  • TIFF
Bildestabilisator i kamera Ja
Bluetooth Ja
Farge Sort
HDMI Ja
Hovedkategori Fotokamera
Innebygd blits Nei
ISO sensitivitet 80 - 12800
Kamerafatning Fuji X
Korteste lukkertid 1/4000
Maks bildeoppløsning 8256 x 5504
Megapiksler 102
Merker Fujifilm
Mikrofoninngang Ja
Minnekorttype
  • CFexpress Type B
  • Secure Digital UHS II
Modell GFX 100 II
Monitor oppløsning (punkt) 2,360,000
Monitor Type Vribar touch-skjerm LCD
Produktkategori Mellomformat
Produkttype Speilløst
Sensor Størrelse 43.8 x 32.9 mm
Sensorstørrelse Mellomformat
Slow motion Ja
Støtsikkert Nei
Søker forstørrelse 1
Søker Type Electronic (OLED)
Søker øyepunkter 21 mm
Tilkobling
  • 3.5mm Hodetelefoner
  • 3.5mm Mikrofon
  • HDMI A
  • USB Type-C (USB 3.2 Gen 2)
Videooppløsning 8192x4320
Vribar skjerm Ja
Værbeskyttet Ja
Wi-Fi Ja


Produsentens varenr16805452
65 983,-
Varenr136443
Bestilt, ukjent leveringstid
897,-
Varenr130053
På lager
7
21 825,-
Varenr116834
På lager
1
27 850,-
Varenr108968
På lager
1
18 887,-
Varenr131646
På lager
1
24 989,-
Varenr107068
På lager
1
10 952,-
Varenr140664
På lager
1
24 863,-
Varenr128215
På lager
1
11 876,-
Varenr120465
På lager
1
29 876,-
Varenr108593
Bestilt, ukjent leveringstid
6 496,-
Varenr107075
Leveres på bestilling
28 946,-
Varenr158438
Bestilt, ukjent leveringstid
3 298,-
Varenr112786
Leveres på bestilling
3 041,-
Varenr139963
Leveres på bestilling
4 489,-
Varenr127913
Leveres på bestilling
48 979,-
Varenr158440
Leveres på bestilling
54 977,-
Varenr158439
Leveres på bestilling
28 876,-
Varenr107067
Leveres på bestilling
31 872,-
Varenr112746
Bestilt, ukjent leveringstid
3 298,-
Varenr112788
Ikke på lager
3 380,-
Varenr156017
Leveres på bestilling
2 199,-
Varenr157534
Leveres på bestilling
2 699,-
Varenr157535
Leveres på bestilling
1 833,-
Varenr158532
Ikke på lager