Canon EOS C500 Mark II

Canon Cinema EOS C500 Mark II er egentlig ikke en C500. Mark II får en til å tenke på en mindre oppgradering. Dette er en total endring både av innmat og brukergruppe.

Her har du et fullformatkamera med 5,9K 60P opptak i RAW Lite med 4:4:4 12-bit og opp til 2,1Gbps. Det er også Canon XF-AVC i C4K i 4:2:2 10-bit på inntil 810Mbps. Begge deler rett til minnekort i kameraet (CFexpress + SD – SD kun for proxy) 4K-opptakene er et resultat av 5,9K oversampling for å utnytte informasjonen kameraet samler best mulig.

Det er gjort en del med ergonomien på kameraet også. De fleste knappene er samlet på ett område og organisert slik at de likevel er ganske lette å finne uten å ta blikket fra skjer eller søker. Og apropos søker, så er den nå svært enkel å ta av og på, og litt lavere enn tidligere, så kameraet får plass i de minste cagene. Søkeren er ekstrautstyr. Det er en tilbehørskontakt på toppen, bak på kameraet der du kan velge om du vil sette inn søker, en «Extension Unit 1) med Genlock/Sync ut, Remote B-kontakt og Ethernet eller en «Extension Unit 2» som også har DC ut (24V 2A), D-Tap og uttak for strøm til objektiver som trenger dette. I tillegg har den V-Mount for å feste på store batteripakker og to ekstra XLR-innganger.

Kameraet har standard to XLR-innganger, en innebygd mono-mikrofon og en minijack for ekstern mikrofon. Altså totalt 4 lydkanaler. Setter du på Extension Unit 2, koples intern mikrofon og minijack ut, og du har 4 XLR-kanaler i stedet.

Kameraet skal være tilgjengelig med EF-fatning, Cine Lock EF og PL-fatning. Disse skal være ganske enkle å bytte selv, så for eksempel utleieselskaper vil kunne tilby alle tre fatningene selv med bare ett hus tilgjengelig.

Autofokusen er selvfølgelig ved hjelp av Canons Dual Pixels CMOS AF, som har vist seg svært effektiv. Og dekker 80% av bildeflaten. Autofokusen gjør at kameraet er lett å betjene alene, så man trenger ikke noe team for å bruke dette.

C500 II har innebygd tre ND-filtre, 2, 4 og 6 trinn. Disse kan også brukes sammen så du kan få 8 eller 10 trinn hvis ønskelig. Det er en 12G-SDI-utgang for tilkopling av ekstern monitor, eller du kan bruke HDMI-utgangen til dette hvis du ønsker. Det er ikke Wi-Fi på kameraet, og Canon begrunner dette med at det ikke er stabilt nok. Men det er altså Ethernet-port på begge Extension Units. Videre er det støtte for egendefinerte LUT-er og anamorfe objektiver.

 

Canon EOS C500 Mark II

  • 5.9K Full Frame CMOS sensor
  • 4K 4:2:2 10-bit
  • High Dynamic Range support
  • DIGIC DV7 Image Processor
  • Internal 5.9K Cinema RAW Light recording
  • Dual CFexpress slots
  • Pioneering Autofocus Technology
  • 12G-SDI terminal

Fantastisk fullformat bildekvalitet


Canons egenutviklede 5,9K CMOS-sensor i fullformat leverer et filmatisk utseende kombinert med naturlige, glatte hudfarger og tro fargegjengivelse med Canon fargevitenskap.

Sensoren gir også 15+ stopp med et bredt fargerom, perfekt for High Dynamic Range-produksjoner.

Høy kvalitet og effektive innspillingsformater

EOS C500 Mark II har en nyutviklet DIGIC DV 7-bildeprosessor som muliggjør Cinema RAW Light-innspilling internt på 5,9K, i tillegg til å støtte opptak av Canons XF-AVC-format i 4K 4: 2: 2 10-bit.

Samtidig innspilling av samme filformat er mulig for de to CFexpress-kortsporene, med et ekstra SD-kortspor for proxy-filer.

Dette multiregistreringsformatet gir effektivitet og oppfyller alle produksjonskrav.

5.9K

Ta opp Cinema RAW Light internt
med opptil 2,1 Gbps

4K 4:2:2 10-bit

Ta opp XF-AVC opp til 810 Mbps

Sjekk kompabilitet Sjekk kompabilitet

5.9K Over Sampling Processing for 4K

EOS C500 Mark II bruker en høykvalitets debayering-algoritme ved "Over Sampling" av 5,9K for 4K / UHD-opptak. Dette demper moiré og reduserer støy, noe som resulterer i et bilde av overlegen kvalitet.

 

Kompakt, lett og pålitelig

Ca 1730g lett kropp gjør det mulig å rigge C500 Mark II enkelt og greit med gimbals, håndholdte rigger, noe som gjør den ideell for forskjellige skyteforhold.

Ulike monterings- og objektiv-alternativer

EOS C500 Mark II gir støtte for valgfrie utskiftbare objektiv-fester til ulike prosjektkrav.

EF-objektivfeste gir perfekt kompatibilitet med et stort utvalg av Canon EF-objektiver, inkludert EF Cine Primes, mens PL-feste (ekstrautstyr) støtter Cooke / i-systemet. I tillegg er B4-monteringsadaptere også tilgjengelige (for EF- eller PL-monteringer) ved bruk av B4-objektiver.

EF Fatning

EF Cinema Lock Fatning

PL Fatning

Meget konfigurerbar og modulær design

Valgfrie utvidelsesenheter gir et fleksibelt modulært design og konfigurasjonsevne for å imøtekomme en rekke produksjonsbehov.

Extension Unit 1 tilbyr støtte for flere kameraer med et Genlock-grensesnitt, mens Extension Unit 2 legger til ytterligere grensesnitt, for eksempel to flere XLR-innganger, ideell for kringkastingsapplikasjoner og en V-Lock batteriholder for lengre opptakstid.

Den valgfrie EVF-enheten er ideell for håndholdt bruk, men svarer også til brukernes krav for å gjøre den lett avtagbar for gimbal-applikasjoner.

Banebrytende autofokus-teknologi *

EOS C500 Mark II har Canons Dual Pixel CMOS AF-teknologi som gir en kontinuerlig AF med høy hastighet. Brukere drar også fordel av jevn, intuitiv berøringsfokusdrift med den nye 4,3-tommers LCD-skjermen LM-V2, samt en forbedret fokuskontroll som gjenskaper et mer naturlig fokusertrekk. For å finjustere AF-ytelsen gir EOS C500 Mark II muligheten til å stille inn AF-sporingshastighet og respons.

* med kompatible objektiver

Første Cinema EOS som støtter elektronisk IS

EOS C500 Mark II er det første Cinema EOS-kameraet som har integrert elektronisk bildestabilisering (IS) i kamerahuset, og støtter 5-aksers vibrasjons-korreksjon. Selv når det brukes med objektiver uten elektronisk kommunikasjon, er elektronisk IS mulig ved å legge inn brennvidden manuelt.

Høye bildefrekvenser

EOS C500 Mark II støtter opptak med høy bildefrekvens opp til maksimalt 50/60 fps ved 5,9K. I 2K (beskjærings) -modus kan du også gjøre innstillinger fra ett bilde per sekund til maksimalt 120 bilder per sekund, noe som øker kreative muligheter.

Den nye "Slow & Fast"-knappen gir rask tilgang til "Slow & Fast"-innstillingene.

Varen er på lager på web og i butikk
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Dette er en bestillingsvare
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.