Matfotografering

Kom i gang med matfoto.

I disse dager er det mye kokkelering på kjøkkenet for både store og små. Hvorfor ikke også sette deg inn matfoto, ta bedre bilder av maten din med våre tips. Ikke bare kan du få noen flotte bilder, det inspirerer samtidig til å lage litt mer spennende mat enn det du gjør ellers. Og får du med deg venner og familie til å dele sine matfotografier, og kanskje oppskrifter også, så blir man jo både inspirert til å prøve seg på nye retter og til å fotografere mer.

 

Må-ha til matfotografering er selvfølgelig et kamera. Bruk det du har tilgang på. Har du mulighet til å stille inn manuelt, så er det en stor fordel. Da kan du blant annet styre dybdeskarpheten.

Naturlig lys er noe vi alle har tilgang på, så jobb gjerne med å styre det. Husk å lette opp skygger med en refleksskjerm, eller bruk et hvitt putetrekk eller en papplate eller lignende hvis du ikke har skjerm. Ofte i matfotografering førsøker man å få innslag av "crispt" lys ved bruk av en sølvrefleksskjerm. Dette kan du kjapt lage selv ved å kle en stiv plate med aluminiumsfolie.

Alle smarte hjelpemidler, samt LED-lys hvis du har lyst til å ta matfotograferinga opp et hakk, har vi selvfølgelig her hos Foto.no. Bli inspirert av produktene nedenfor.

Lys

I matfotografering vil man fremheve det delikate ved maten og en gjerne en stemning. Det å bruke det eksisterende lyset i kombinasjon med LED-lys er en god måte å oppnå gode resultater på. Det eksisterende lyset varierer hele tiden i fargetemperatur og dagslys og vanlige glødelamper har ulik fargetemperatur. Derfor er det lurt med en LED-lampe der du kan variere fargetemperaturen, Bi-Color. Videre er det viktig at fargespekteret er mest mulig perfekt med en CRI eller TLCI på over 95. Da kommer matens fargenyanser riktigst frem.

 

Mat får fin struktur om man plasserer et LED-panel på skrå bakfra. Start med 45 grader og litt over det kamera ser. Varier fargetemperaturen og styrken slik at lyset nesten går i ett med det eksisterende lyset.

 

Panelene  Ledgo LG-E268C og Aputure Amaran HR672C er spesielt gode til dette. I tillegg kan man kombinere dette med et mer retningsstyrt lys og da er Lumecube med litt tilbehør et supert tilleggslys. Lumecube leveres i sett der det følger med ulike filtre for justering av fargetemperatur. Fordelen med å ha lys selv ved matfotografering er at du kan gjenta det samme lyset hele døgnet uansett dagslys og du får etter hvert et helhetlig utseende på nettsiden/bloggen din.

 

 

Lysprodukter

 

 

Kom nærme

Nærbilder av maten er et must, og for å få til det bør et makroobjektiv være på listen over ønsket utstyr når du matfotograferer. Ta gjerne også en titt på våre makrofotograferingstips som du finner her

Makroobjektiver

Stativ for stødig posisjon

Et stativ lar deg komponere ferdig, slik at du kan forbedre motivet ditt uten å forandre kamerastandpunkt unødig. vi har funnet frem noen stativer som er spesielt egnet for matfotografering. Disse stativene har bl.a. en midtsøyle som kan legges på tvers slik at du får akkurat den vinkelen du vil ha.

Stativ

Varen er på lager på web og i butikk
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Dette er en bestillingsvare
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.