Inspirasjon

 

5 tips til bedre undervannsbilder

Har du lyst til å prøve deg på undervannsfotografering?

Her er noen tips for å komme i gang. Vi har snakket med en av Norges beste undervannsfotografer, Ann Karin Matberg, for å få tips til hvordan man kommer i gang med å fotografere under vann, og hvordan man kan få bra bilder.

1.Begynn enkelt

Ann Karin anbefaler at du begynner med et vanntett kompaktkamera som kan brukes til snorkling eller dykking ned til 10-15 meter. Sjekk at kameraet har undervannsmodus.
-Ved snorkling og fridykking er det alt du trenger, sier Ann Karin.

2. Ikke bruk zoomen

Ikke bruk zoomen på kameraet, men ha den på kortestebrennvidde. Forflytt deg heller fysisk nærmere, for tettheten i vannet stjeler masse lys og sikten er ikke alltid god.
-Når du tror du er nært nok, halver avstanden, og så halver den en gang til. Hvis bildene dine ikke er gode nok, er du ikke nært nok.

3. Ikke fotografer ovenfra og ned

Tenkt deg et bilde av en person - ville du tatt bilde av hen rett ovenfra slik at du fikk sett bare toppen av hodet? Vinkle kameraet skrått oppover slik at du om mulig får bare vann i bakgrunnen av motivet.

4. Pass på fargene

Under vann forsvinner rødfargen veldig fort, og jo dypere du går, jo mindre rødt og etter hvert grønt er det igjen. Hvis kameraet har undervannsmodus, bruk den. Hvis ikke, ta bildene i RAW hvis kameraet støtter det. Da kan du justere fargene i ettertid.
For dykking litt lengre ned enn de øverste metrene, bruk den innebygde blitse, helst med en diffuser som sprer lyset.
-Når du har øvd deg litt og kjenner at dette egentlig er veldig moro, kjøp en ekstern blits. Det er den enkleste måten å gjøre et massivt hopp på sluttresultatet, forteller Matberg.

5. Lek deg der du bader

Ann Karin forteller at de beste stedene å leke seg for å bli bedre er rundt flytebrygger, faste brygger, i fjæra hvor det er tang (gjerne ved lavvann når det begynner å flø – da er sikten best). Her er det massevis av liv, både stort og smått!

-Det finnes det en hel verden av motiver og en hel verden av utstyr, så får du smaken på dette, er det mye spennende å utforske, men begynn enkelt og forsiktig. Lykke til!

Undervannskameraer

6 874,-
2

Undervannshus

Undervannslys

20%
1 436,-
1 795,-
8
Varen er på lager på web og i butikk
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Dette er en bestillingsvare
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.