Se alle Black Week-tilbud

Med enkle grep kan du sette opp fotostudio hjemme

 

 

Eget hjemmestudio

Dette trenger du for å ha profft studio hjemme

Det er ikke så mye du trenger for å løfte fotograferingen din mange hakk. Kanskje fotograferer du litt i jobbsammenheng, eller elsker du fotografering og ønsker å ta det et steg videre. Du kommer langt med litt fotolys, kanskje en reflektor og noen bakgrunner. Vipps er du oppe og går med profft fotostudio hjemme.

Lys er kilden til alt godt

Å fotografere betyr å male med lys, som fotograf er man helt avhengig av nok lys. Siden vi bor her i nord er halve året utfordrene, spesielt om man fotograferer innendørs. Men det finnes heldigvis enkle løsninger på det. Enten en kamerablits eller et led-lys, da er du på god vei. Ønsker du derimot å ta et steg viderer kan et par studiolamper være løsningen - og de trenger ikke koste så mye.

Sett farge på bildene dine

En rull med bakgrunnspapir i riktig farge kan gi bildene dine en ny glød. Bakgrunnspapir kommer på rull og finnes i breddene 135cm eller 271cm. Og bredden 135cm er noen de fleste klarer å få plass til hjemme uten for mye ommøblering.

For å feste rullen trenger du enten et stativ eller ett veggoppheng, eller så klipper og teiper du papir rett på veggen din.

Portretter - optikk

Portrettfotografering er en av de klassiske og eldste sjangrene innen fotografi. I gamle dager var det stas å gå til fotografen og få bilde av seg og familien. I dag kan jo alle gjøre dette med mobilen eller kameraet som er for hånden. Men vil du løfte din fotografering av mennesker ett hakk er et passende portrettobjektiv å foretrekke. Vi har funnet frem optikk som passer portrettfotografering bra.

Stødige opptak

Ett stativ hører til fotoutstyret, kanskje skal du ta et portrett av bikkja og må stå sammen med den for å få den til å gjøre det du vil. Eller kanskje du fotograferer stilleben og kan endre på ting uten å måtte stille inn kamera og komposisjon på nytt. Et godt stativ er et must!

Husk når bilde er tatt er kun halve jobben gjort.

Det er lett å være fornøyd når bildet er tatt, men man skal alltid være klar over at ting kan bli bedre. Og det er nesten alltid tilfellet når du har tatt et bilde. Kanskje er det noe du ikke så i søkeren som i ettertid irriterer deg, eller som tar oppmerksomheten bort fra hovedmotivet. Kanskje skal du beskjære bildet litt for å "redde" komposisjonen. Eller skal du bare justere hvitbalanse/farger. Det er ofte ikke så mye som skal til men etterbehandling av bildene du har tatt er virkelig å anbefale.

Snakk med en lysekspert

Kontakt Foto.no >

Du er kanskje også interessert i


3 lystips fra 3 ulike fotografer

Alba Solar liker å starte enkelt, Amrita Samant elsker mykt lys og Alexandria´s Lens har spesialisert seg på fantasy-bilder.

Les mer >

Portrettfotografering på location

Hva skal til for å ta et godt portrett? Den danske fotografen Berit Jørgensen deler sin kunnskap med oss.

Les mer >

Lynrask batteriblits

Westcott FJ er et trådløst blitssystem som har fullt fokus på bærbarhet og ytelse, blant annet er kamerablitsen i serien den første noensinne med pekeskjerm.

Les mer >

Bli med inn i studio

Plukk opp nyttige tips fra Walter van Dusen som holder til i Massachisetts i USA.

Les mer >

Slik fotograferer du produkter

Gode produktbilder selger mer!

Les mer >

Hvordan lyssette studioportretter

Lysmester Arild Bergseth har årevis med erfaring fra å sette lys - lær av den beste!

Les mer >

Camilla Åkrans om lys og inspirasjon

Når man har et ønske om å gjenskape det nordiske lyset.

Les mer >

Mobilkamera og studioblits

For første gang i historien kan nå fotografer benytte en profesjonell blits sammen med et smarttelefonkamera.

Les mer >

Varen er på lager på web og i butikk
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Dette er en bestillingsvare
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.